Vacatures voor informatiemanagers


Business Analist Risk Data management (Regio Den Haag)


Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Vast
Locatie: Regio Den Haag
Uren per week: 36

Functieprofiel:
Heb je een passie voor risk management maar ook voor IT? Kun je goed met mensen omgaan maar ook goed analyseren en je analyse op papier zetten? Kun je volgens de agile/scrum methodiek werken? Wil je de (interne) klant graag verder helpen en sta je stevig in je schoenen? Of wil je dit misschien allemaal graag leren? Dan past deze functie helemaal bij jou!

Risk Management bestaat uit zes  afdelingen die inzicht en advies verschaffen over de risico's die de bank kan lopen, mag lopen en daadwerkelijk loopt.

  • ALM: marktrisico en liquiditeitsrisico
  • KRM: kredietrisico
  • ORM: operationeel risico

Daarnaast verzorgt de afdeling Toezicht het contact met de toezichthouders en heeft de afdeling Strategie en besluitvorming een aantal overkoepelende taken op het gebied van risk appetite en governance. De afdeling Risk Data Management heeft ook overkoepelende taken, op het gebied van data en systemen die binnen Risk Management worden gebruikt.

Vanuit de afdeling treed je op als Product Owner van het scrum team dat de informatievoorziening voor heel Risk Management verzorgt. Als Product Owner haal je informatie op bij de Risk-afdelingen, je spart met de Business Analisten van de afdeling Data en Informatie Management (DIM) en je zorgt dat het scrum-team snapt wat de bedoeling is. Daarnaast geef je de prioriteiten van de gewenste informatieproducten aan. Tijdens de sprint kun je vragen beantwoorden uit het ontwikkelteam maar ook vanuit de Risk-afdelingen. Hierbij houdt je rekening met de belangen van de verschillende Risk-afdelingen.

Een belangrijk project is Data Insight, waarbinnen het Datawarehouse wordt ontwikkeld. Een van de teams van dit project ontwikkelt risk management informatie in de vorm van informatiekubussen en rapportages. Risk Data Management neemt als lid van het product owner team intensief deel aan dit project.

Onze afdeling heeft ook de rol van Data Eigenaar en Data Steward binnen Risk Management. We kennen de voor risk management benodigde data en ondernemen acties ter verbetering van de kwaliteit van de data. We beheren de definities van de risk data.

De afdeling bestaat uit 2 risk managers en een leidinggevende. Het is maar een klein team en de twee risk managers moeten elkaar kunnen vervangen. De taken worden verdeeld maar communicatie is belangrijk en de taken zullen in de loop van de tijd worden gerouleerd. 

Dit heb je nodig:

  • Om dit te kunnen doen heb je kennis nodig van risk management, je vindt het leuk om te snappen wat de verschillende Risk-afdelingen doen, zodat je de wensen kunt vertalen naar requirements voor informatieproducten. Je bent een business analist en risk manager, maar je hebt ook kennis nodig van IT. Je snapt tegen welke problemen IT ontwikkelaars aanlopen bij het oplossen van 'onze' problemen.
  • We verwachten dat je een relevante afgeronde HBO+ of academische opleiding hebt en voor de functie relevante ervaring. De kennis die je nog mist ga je aanvullen, door opleidingen en door te leren tijdens het werk.
  • De organisatie werkt volgens de agile/scrum methode, dus het is fijn als je daar ervaring mee hebt. We gebruiken VSTS als ondersteunend systeem. Natuurlijk moet je ook handig zijn met de Office applicaties.
  • Als brug tussen risk management en de afdeling DIM en IT ontwikkelaars heb je analytische vaardigheden nodig. Wat willen mensen precies? Waarom? Hoe breng je dat onder woorden? Kun je het duidelijk op papier zetten?

Over de werkgever:

De organisatie biedt voor de publieke sector financiële diensten op maat zoals kredietverlening, betalingsverkeer, advisering, elektronisch bankieren en beleggen. Daarnaast neemt de organisatie deel aan diverse projecten van publiek-private samenwerking (PPS). De organisatie heeft circa 300 medewerkers die voortdurend aan verdere verfijning van de financiële dienstverlening werken.

Belangrijke marktsegmenten zijn de publieke sector, wonen, zorg, onderwijs, nutsbedrijven en infrastructuur. Wij zijn een organisatie met korte lijnen en een warme sfeer.

Over ons, IV-Experts.com
We zijn specialist in het vakgebied Functioneel Beheer en informatiemanagement. Wij ondersteunen organisaties met het vinden van de juiste kandidaten voor zowel tijdelijke als vaste vacatures. Daarnaast coachen we functioneel beheer teams en helpen we organisaties op operationeel, tactisch en strategisch niveau met hun vraagstukken op het gebied van informatievoorziening.

Ben je enthousiast geworden bij het lezen van deze vacature/dit project en past dit helemaal bij jou? Klik dan hieronder op direct solliciteren. Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Ellen Thomassen.

Direct solliciteren? Klik hier

Meer informatie? Vul het onderstaande formulier in.

Nieuwe vacatures in uw mailbox?

Uw contactpersoon

_MG_5488

Ellen Thomassen

Bel 06-11760935 of e-mail naar e.thomassen@iv-experts.com.