Vacatures voor informatiemanagers

Kwartiermaker Gegevensmanagement (regio Eindhoven)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Vast
Locatie: Eindhoven
Uren per week: 0,8 -1 fte

Lees meer...
Informatie Adviseur (Regio Tilburg)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Detavast
Locatie: Tilburg
Uren per week: 40

Profiel
Als informatieadviseur ga jij je bezighouden met vraagstukken op het snijvak van (business)processen, gebruikers, beleid en systemen. Je werkt samen met de Informatiemanager aan de intensivering van het gebruik van systemen vorming, inrichting en doorontwikkeling van informatiemanagement. Ook het ontwikkelen en het beheren van het functioneel- en applicatieve landschap en het delen van kennis binnen en buiten de organisatie behoort tot de verantwoordelijkheden van het informatiemanagementteam.
Je levert met een grote mate van zelfstandigheid je bijdrage aan onder andere:

 • Het inventariseren en analyseren van informatiebehoeften, wensen, knelpunten en eisen van de interne klant om bestaande applicatieve oplossingen aan te laten sluiten op de behoeften van de klant;
 • Het (bege)leiden van projecten op het gebied van informatiemanagement (systeemimplementaties- en optimalisaties, procesinrichting- en verbetering);
 • Het trainen, coachen en opleiden van medewerkers om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare appllicaties.(verbeteren digital maturity);
 • Het monitoren en optimaliseren van service level agreements met externe leveranciers en bewaken van de uitvoering; 
Lees meer...
Informatie Analist (Regio Rotterdam)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Tijdelijk
Locatie: Rotterdam                 
Uren per week: 40

Ben jij proactief, communicatief sterk en in staat om complexe vraagstukken uiteen te zetten en simpel te beschrijven? 
Voor een van onze opdrachtgevers in het onderwijs zijn wij op zoek naar een informatieanalist. 

Je hebt de ambitie om samen met andere professionals uitdagende en complexe vraagstukken succesvol op te lossen. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van de business requirements van de klant naar specificaties en implicaties voor (bestaande en nieuwe) informatiesystemen en de koppelingen tussen deze systemen. Je levert een bijdrage aan de change kalender en projecten, bijvoorbeeld: implementeren van nieuwe functionaliteiten, het uitvoeren van innovatieve projecten, het doorvoeren van wijzigingen.
 
Op basis van enerzijds kennis van de gang van zaken in de business en anderzijds kennis van het gegevenslandschap doe je voorstellen voor het optimaliseren van processen.

 • Je adviseert op het gebied van beleid
 • Je neemt deel aan overleggen, programma’s en projecten op het gebied van informatievoorziening 
 • Je participeert in diverse overlegstructuren
 • Je speelt een actieve rol bij het uitdragen van de informatie- en gegevensverwerkingsstrategie
 • Je speelt een actieve rol bij het verder professionaliseren van requirements management, quality assurance en data-analyse
Lees meer...
Business Analist Risk Data management (Regio Den Haag)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Vast
Locatie: Regio Den Haag
Uren per week: 36

Functieprofiel:
Heb je een passie voor risk management maar ook voor IT? Kun je goed met mensen omgaan maar ook goed analyseren en je analyse op papier zetten? Kun je volgens de agile/scrum methodiek werken? Wil je de (interne) klant graag verder helpen en sta je stevig in je schoenen? Of wil je dit misschien allemaal graag leren? Dan past deze functie helemaal bij jou!

Risk Management bestaat uit zes  afdelingen die inzicht en advies verschaffen over de risico's die de bank kan lopen, mag lopen en daadwerkelijk loopt.

 • ALM: marktrisico en liquiditeitsrisico
 • KRM: kredietrisico
 • ORM: operationeel risico

Daarnaast verzorgt de afdeling Toezicht het contact met de toezichthouders en heeft de afdeling Strategie en besluitvorming een aantal overkoepelende taken op het gebied van risk appetite en governance. De afdeling Risk Data Management heeft ook overkoepelende taken, op het gebied van data en systemen die binnen Risk Management worden gebruikt.

Vanuit de afdeling treed je op als Product Owner van het scrum team dat de informatievoorziening voor heel Risk Management verzorgt. Als Product Owner haal je informatie op bij de Risk-afdelingen, je spart met de Business Analisten van de afdeling Data en Informatie Management (DIM) en je zorgt dat het scrum-team snapt wat de bedoeling is. Daarnaast geef je de prioriteiten van de gewenste informatieproducten aan. Tijdens de sprint kun je vragen beantwoorden uit het ontwikkelteam maar ook vanuit de Risk-afdelingen. Hierbij houdt je rekening met de belangen van de verschillende Risk-afdelingen.

Een belangrijk project is Data Insight, waarbinnen het Datawarehouse wordt ontwikkeld. Een van de teams van dit project ontwikkelt risk management informatie in de vorm van informatiekubussen en rapportages. Risk Data Management neemt als lid van het product owner team intensief deel aan dit project.

Onze afdeling heeft ook de rol van Data Eigenaar en Data Steward binnen Risk Management. We kennen de voor risk management benodigde data en ondernemen acties ter verbetering van de kwaliteit van de data. We beheren de definities van de risk data.

De afdeling bestaat uit 2 risk managers en een leidinggevende. Het is maar een klein team en de twee risk managers moeten elkaar kunnen vervangen. De taken worden verdeeld maar communicatie is belangrijk en de taken zullen in de loop van de tijd worden gerouleerd. 

Lees meer...
Service Delivery Manager (Regio Den Haag)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Vast
Locatie: Regio Den Haag
Uren per week: 36

Functieprofiel:
Als Service Delivery Manager ben jij de spil tussen de intern organisatie en de externe leveranciers. Je bent ervoor verantwoordelijk dat de diensten (van externe leveranciers) op het overeengekomen diensten-niveau geleverd worden.

De organisatie heeft de uitvoer van de ICT-diensten grotendeels uitbesteed. Je werkt nauw samen met de coördinator Service Desk, Manager Application Management en andere medewerkers betrokken bij de dienstverlening. Daarnaast zul je veel met leveranciers, waar  de organisatie een belangrijk deel van de levering aan heeft uitbesteed, samenwerken. Denk hierbij aan het maandelijks bespreken van de service level agreements en de actualiteit van de contracten.

Binnen de organisatie zijn ze druk bezig met de transformatie naar centrale corporate IT organisatie en het neerzetten van een nieuw internationaal IT landschap. Een van de grootschalige programma's is de integratie van Microsoft Dynamics 365 waardoor jij als Service Delivery Manager de huidige en toekomstige contracten continu zult monitoren, verbeteren en aanpassen. Je neemt ownership over het verbeteren van de prestaties waar jij niet tevreden over bent en bespreekt de ontwikkelingen met de leveranciers.
Je rapporteert op maandelijkse basis over de prestaties van de leveranciers en collega's aan de Corporate ICT Director.

De werkzaamheden:

Het lange termijn doel van deze functie is om ervoor te zorgen dat de geboden services blijven matchen met de klantwensen- en verwachtingen. Daarnaast zullen jouw werkzaamheden bestaan uit:  

 • Verantwoordelijk voor afsluiten, beheren, monitoren en rapporteren over alle Corporate ICT contracten (contractmanagement);
 • Rapporteren van de geboden diensten aan de interne klant op basis van de Service Level Agreements; 
 • Escaleren van hoge prioriteitsproblemen (P1) en verzorgen van de communicatie naar de interne klant;
 • Zorgen voor een correcte doorbelasting van de door Corporate ICT geboden diensten (licentiemanagement); 
 • Opvolging geven aan- en monitoren van escalaties, verwerkt door de Service Desk; 
 • Neemt initiatieven met het oog op efficiëntieverbetering van de dienstverlening van Corporate ICT en haar leveranciers; 
 • Sterke inleving in de interne klant, begrijpt diens behoeftes en vertaalt deze samen met de collega's in functionele oplossingen;
 • Dienstverlening inrichten en onderhouden volgens ITIL; 
 • Inrichten en uitvoeren van cost management voor met name alle cloud oplossingen. 
Lees meer...
Product Owner - (regio Gouda)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Tijdelijk / detavast
Locatie:  Gouda
Uren per week: 40

Functieprofiel:
Ben jij gedreven, overtuigend en analytisch? Ben jij het beste op je plek in een organisatie waar je als teamplayer samen tot de beste ideeën komt? Dan is dit project helemaal voor jou gemaakt.

Als onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering is team ICT (6 medewerkers aangestuurd door de manager ICT) verantwoordelijk voor het leveren van de totale dienstverlening rondom de informatievoorziening van de organisatie. De informatievoorziening wordt gekenmerkt door een complex applicatie- en integratielandschap en omvat o.a. CRM, ‘MijnOmgeving’, diverse bedrijfsapplicaties t.b.v. werk, verzuim, inzetbaarheid en onze eigen enterprise service bus.

De product owner is verantwoordelijk voor de specificaties van de ICT-diensten, zodat de ICT-dienstverlening aan blijft sluiten op de toenemende vraag vanuit de organisatie. Je vormt vanuit ICT de brug naar de lijnorganisatie, projecten en ICT-leveranciers. Daarnaast draai je actief mee met ICT-projecten en stem je de verwachting af met de verschillende stakeholders (o.a. business analist) binnen de organisatie. Je vertaalt vanuit het ICT-domein vragen vanuit de organisatie naar de gewenste ICT-functionaliteit en legt deze uniform vast.
Op basis van deze requirements zorg je voor een geaccordeerde werkvoorraad (back log), inhoudelijk aansturing naar het (externe) ontwikkelteam en technische product acceptatie. Je faciliteert de overdracht naar interne collega’s.

Lees meer...

Nieuwe vacatures in uw mailbox?

Uw contactpersoon

_MG_5488

Ellen Thomassen

Bel 06-11760935 of e-mail naar e.thomassen@iv-experts.com.