Artikelen en whitepapers voor informatiemanagers over informatiemanagement

Agile, Scrum, SAFe en jouw carrière


Agile-Scrum-SAFe-en-jouw-carrièreHeb je je weleens afgevraagd wat Scrum en Agile manier van werken kan betekenen voor jouw carrière? In de whitepaper Agile, Scrum, SAFe and your career van onze partner Gladwell Academy leggen zij uit welke mogelijkheden er ontstaan als jouw organisatie een Agile Framework implementeert, zoals Scrum of SAFe. Wil je weten welke nieuwe rollen er zijn en welke mogelijk het beste bij jouw persoonlijkheid kunnen passen? Download de whitepaper en ontdek het zelf…

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers, agile, scrum, Carrière, SAFe

Informatiemanagement in kaart (9 vlaks model Rik Maes)


9-vlaks-model.pngIn dit whitepaper beschrijft Rik Maes, hoogleraar informatie- en communicatiemanagement aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam, het 9-vlaks model voor informatiemanagement (ook wel het Amsterdams Informatiemanagement Model genoemd). 

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers, model, sjabloon, 9-vlaks, rik maes

Informatiemanagement…is niet meer wat het nog nooit geweest is…


Een presentatie van Rik Maes waarin hij ingaat op het 9-vlaks model en de twee visies op informatiemanagement.

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers

Informatiemanagement, en nu?


Binnen de overheid komen steeds meer informatiemanagers die de verantwoordelijkheid hebben om informatie binnen de organisatie te borgen. De markt is in beweging en stapt af van de “one-size-fits-all” gedachte. Organisaties vereisen passende functionaliteiten zonder maatwerk; uit het cellofaan moet de applicatie aansluiten op het werk van de organisatie. Anderzijds wordt de aanbodmarkt volwassen en door de overnames in “document-wereld”, wordt nu steeds meer functionaliteit door de diverse applicatie-suites geboden.

Deze whitepaper is geschreven door Pascal Smeets en Mattijs Oude Wolbers van Avyr.

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers, taken, competenties

Informatiemanager 3.0


Het komt met regelmaat voor dat managers, directeuren, ambtenaren en generaals beslissingen moeten nemen over ICT terwijl zij daar (vaak) niet voldoende verstand van hebben en afhankelijk worden van derden. Tegelijkertijd zijn er niet veel mensen met kennis van ICT die ook verstand en sensibiliteit hebben voor organisatorische processen en mensen (en hun soms grillig gedrag). In organisaties kent iedere discipline naast specifieke kennis, ook een eigen taal en cultuur die het  voor andere disciplines lastig maakt de ander te begrijpen. Generaliserend: de “techneuten” begrijpen de taal van de “business” onvoldoende en de business people spreken niet de taal van systeem analisten, ontwerpers en programmeurs.

Deze whitepaper is beschikbaar gesteld door de Erasmus Universiteit.

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers, taken, competenties

Samenwerking in klant-leverancierrelaties


Binnen en buiten organisaties is de kwaliteit van de samenwerking bepalend voor het succes van de organisatie. Of het nu de levering van ICT-diensten door externe partijen betreft (externe samenwerking) of de samenwerking tussen Business en de afdeling ICT (interne samenwerking), organisaties trekken steeds meer de conclusie dat het succes van de organisatie in belangrijke mate wordt bepaald door de kwaliteit van de regie op deze samenwerking.

Een whitepaper van Quint Wellington Redwood uit juni 2013.

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers, samenwerking, leverancier

Nieuwe aanvullingen in uw mailbox?

Populairste items