Artikelen en whitepapers voor informatiemanagers over informatiemanagement

Informatiemanagement, en nu?


Binnen de overheid komen steeds meer informatiemanagers die de verantwoordelijkheid hebben om informatie binnen de organisatie te borgen. De markt is in beweging en stapt af van de “one-size-fits-all” gedachte. Organisaties vereisen passende functionaliteiten zonder maatwerk; uit het cellofaan moet de applicatie aansluiten op het werk van de organisatie. Anderzijds wordt de aanbodmarkt volwassen en door de overnames in “document-wereld”, wordt nu steeds meer functionaliteit door de diverse applicatie-suites geboden.

Deze whitepaper is geschreven door Pascal Smeets en Mattijs Oude Wolbers van Avyr.

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers, taken, competenties

Informatiemanager 3.0


Het komt met regelmaat voor dat managers, directeuren, ambtenaren en generaals beslissingen moeten nemen over ICT terwijl zij daar (vaak) niet voldoende verstand van hebben en afhankelijk worden van derden. Tegelijkertijd zijn er niet veel mensen met kennis van ICT die ook verstand en sensibiliteit hebben voor organisatorische processen en mensen (en hun soms grillig gedrag). In organisaties kent iedere discipline naast specifieke kennis, ook een eigen taal en cultuur die het  voor andere disciplines lastig maakt de ander te begrijpen. Generaliserend: de “techneuten” begrijpen de taal van de “business” onvoldoende en de business people spreken niet de taal van systeem analisten, ontwerpers en programmeurs.

Deze whitepaper is beschikbaar gesteld door de Erasmus Universiteit.

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers, taken, competenties

Wat doet een informatiemanager?


Wat doet een informatiemanager eigenlijk? Op deze pagina vind je de uitleg.

Een informatiemanager is een functionaris die verantwoordelijk is voor informatiemanagement/informatiebeheer, dat wil zeggen het vertalen van de informatiebehoeften die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van een organisatie ontstaan in informatievoorziening.

Lees meer...

Onderwerpen: taken, activiteiten, rollen, informatiemanagement

Nieuwe aanvullingen in uw mailbox?

Populairste items