Artikelen en whitepapers voor informatiemanagers over informatiemanagement

Vijf tips voor omgang met leveranciers (IM)


Het Informatiemanagement en Functioneel Beheer staat sterk in de belangstelling en er is inmiddels veel ervaring opgebouwd in de uitvoering en inrichting ervan .Ook de wijze waarop leverancierssturing plaatsvindt krijgt steedsmeer aandacht. In de vorige editie van dit vakblad is deze ontwikkeling geplaatst in het kader van het groeimodel van functioneel beheer.

Een artikel van Yvette Backer en Remko van der Pols uit Functioneel Beheer Magazine januari 2008.

Lees meer...

Onderwerpen: samenwerking, leverancier

Samenwerken tussen IT-beheerdomeinen: Hoe doe je dat?


Veel organisaties zijn bezig met het verder ontwikkelen en verbeteren van hun ITbeheerprocessen. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van een drietal frameworks: ITIL, ASL en BiSL. In een nieuwe artikelenreeks in IT-Infra wordt nader uitgewerkt hoe de koppelvlakken tussen de drie beheerdomeinen, ofwel de samenwerking, er concreet uit kunnen zien. Voor de kwaliteit van de dienstverlening is het immers een belangrijke succesfactor als de samenwerking goed verloopt.

Een artikel van Frances van Haagen en Machteld Meijer uit IT Infra januari 2015.

Lees meer...

Onderwerpen: Artikelen, samenwerking

Samenwerking in klant-leverancierrelaties


Binnen en buiten organisaties is de kwaliteit van de samenwerking bepalend voor het succes van de organisatie. Of het nu de levering van ICT-diensten door externe partijen betreft (externe samenwerking) of de samenwerking tussen Business en de afdeling ICT (interne samenwerking), organisaties trekken steeds meer de conclusie dat het succes van de organisatie in belangrijke mate wordt bepaald door de kwaliteit van de regie op deze samenwerking.

Een whitepaper van Quint Wellington Redwood uit juni 2013.

Lees meer...

Onderwerpen: Whitepapers, samenwerking, leverancier

Nieuwe aanvullingen in uw mailbox?

Populairste items